Strømbrudd etter ekstremværet Urd

27. desember 2016

Totalt 18 150 av Eidsivas kunder har vært berørt av strømbrudd i kortere eller lenger tid (fra et blunk i lyset til flere timer) fra kl. 00.58 natt til tirsdag 27. desember på grunn av ekstremværet Urd. 

 

Årsaken til strømbruddet har hovedsakelig vært trær som har falt over strømlinjene på grunn av sterk vind. Det startet i Gausdal. Deretter ble kunder i kommunene Ringsaker, Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Elverum, Nord-Odal og Våler strømløse. Ringsaker ble hardest rammet. Der var 7000 kunder strømløse samtidig på grunn av feil på regionalnettet (hovedstrømforsyningen).
- Eidsiva har vært i beredskap siden i går ettermiddag og ekstra mannskaper ble kalt inn tidlig. I dag vil det foregå etterarbeid i tillegg til feilretting, og Eidsiva skal bruke helikopter til å befare linjene, forteller beredskapsleder Ole Inge Rismoen i Eidsiva Nett.

Dyktige mannskaper
Eidsiva har hatt feil i åtte av totalt 20 kommuner i Hedmark og Oppland.
- Eidsiva har dyktige mannskaper som har jobbet med feilretting i hele natt. Feilretting under slike værforhold er krevende og vi må alltid tenke på mannskapenes sikkerhet først, sier direktør John Marius Lynne i Eidsiva Nett.

Følg med på strømbruddsituasjonen og antall strømløse kunder her.