Sensorer på strømlinjene

Med ny teknologi kan vi drifte strømnettet mer effektivt og det er viktig for en sikker og god strømforsyning i fremtiden.

Heimdall Power har utviklet en sensorkule som har som hovedoppgave å måle temperatur og last på linja i sanntid. Denne informasjonen kan sendes rett inn i vårt driftskontroll-system slik at driftssentralen vår kan optimalisere driften av linja ved å utnytte den faktiske overføringskapasiteten som til enhver tid er tilgjengelig.

Det er mye teknologi i en liten kule som kan bidra til at vi kan utnytte kapasiteten i dagens strømnett på en smartere måte.

Vi fikk besøk av TV2

– Sammen med Elvia gjør vi verdens første og største prosjekt, og nå er vi på vei ut i verden. Vi har allerede 35 kunder i 16 land, og vi skal ta verden med vår software og sensorteknologi, sier Festervoll. 👉 Les hele saken på TV2 her

mann med sensorkule

Den lille kula måler temperatur, strømstyrke og helningsvinkel på kraftkabelen, viser direktør i Heimdall Power, Jørgen Festervoll.

Håper på 20 % mer effekt

Å øke kapasiteten i strømnettet er viktig i en tid der stadig mer elektrifiseres. Med ny innsikt og data fra sensorer, har Elvia som ambisjon å få 20 % mer effekt ut av eksisterende nett. Sensorene fra Heimdall Power gir oss bedre oversikt over kapasiteten i nettet, og gjør at vi kan drifte strømnettet vårt på en smartere måte i dag og i fremtiden.

anne sagstuen nysæther på arendalsuka. Foto

Nettselskaper lanserer pilotprosjekt

Nettselskapene Tensio, Elvia og Lnett skal være pådrivere for å få opp løsninger som på en mest mulig effektiv måte dekker energibehovet kommuner og næringsliv har.

Varmtvannsbereder. Foto

Fleksiblitet i strømnettet

Befolkningsvekst og økt antall elbiler og elektriske apparater i hjemmet og på hytta setter kapasiteten i strømnettet på prøve. Vi tester bruk av varmtvannsberedere og batterier som fleksibilitet i strømnettet.

Drone. Foto

Flyving med droner

Elvia bruker droner til å feilsøke og inspisere strømnettet. Det er en krevende jobb for montørene å ta seg frem i store skogområder og da er bruk av droner mer effektivt.